Fortuna Sittard U17 wint met 2-1 van Quick U17

Zaterdag 28 oktober ontving Fortuna Sittard U17 op de velden van Sportplaza ’t Anker in Buchten de gasten van Quick U17 uit Den Haag. Onder herfstachtige omstandigheden ontspon zich een leuke wedstrijd voor het aanwezige publiek.

In de eerste helft speelden beide teams erg onrustig voetbal, de grootste kansen waren er voor de thuisclub. De gasten waren echter als eerste dichtbij een voorsprong, een vrije trap kaatste via de onderkant van de lat/doellijn terug het veld in. Enkele minuten later namen de groen-gele de leiding. Nog voor rust kregen de Fortunezen een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen maar de bal werd hoog over het quick doel geschoten.

Na de pauze waren de grootste kansen wederom voor de thuisclub, echter de Quick doelman hield zijn ploeg veelvuldig op de beenn. De gasten kwamen toch op gelijke hoogte uit een hoekschop. Tien minuten voor tijd werd Bas Breukers binnen het strafschop gebied gevloerd, de scheids wees resoluut naar de stip. Bas Breukers mocht vervolgens zelf aanleggen en benutte de strafschop feilloos. In blessure tijd werd het nog billen knijpen, Quick kreeg een indirecte vrije trap in het strafschopgebied vanwege tijdtrekken door de Fortuna doelman, een ware scrimmage voor het Fortuna doel, de muur moest plaats nemen op de doellijn…… Het eerste schot werd geblokt maar de rebound leek in het doel te verdwijnen, gelukkig stond Bas Breukers op de lijn om de bal te keren. Meteen na deze redding floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Een zwaarbevochten overwinning voor de thuisclub, de drie punten blijven in Buchten.