Human XR

HumanXR is een sociale onderneming met een duidelijke missie: zorgbehoevende mensen helpen met behulp van verbazingwekkende virtuele ervaringen. Ons voornaamste doel is maatschappelijke impact creëren.

Onze passie is het bieden van revitalisering en verlichting aan mensen die dit het hardst nodig hebben, ongeacht hun leeftijd. Specifieke doelgroepen zijn mensen die baat hebben bij cognitieve of lichamelijke activering of ontspanning, waaronder ouderen. Onze VR-ervaringen zijn niet bedoeld als therapie of medische behandeling. Ze zijn ontworpen om het welzijn van mensen te ondersteunen. Ze doen dit door cognitieve en fysieke gezondheid op sociale en inspirerende wijze te bevorderen.

Het HumanXR-team combineert meer dan 20 jaar ervaring in computergraphics en biomedische technieken met meer dan 20 jaar ervaring in geavanceerde technologieën en klinische toepassingen. Het gebied waarin wij actief zijn omvat Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR), samen bekend als eXtended Reality (XR). In combinatie met machine learning en bio-feedback vormt XR de basis voor unieke en zinvolle virtuele ervaringen.

HumanXR maakt gebruik van een netwerk van toegewijde zorgverleners, interactieve en visueel ontwerpers en virtuele kunstenaars. Zij staan allemaal klaar om een bijdrage te leveren aan het algeheel welzijn van mensen die dit het hardst nodig hebben. Vandaar onze slogan: “We sparkle minds”.

Studio VR is een van de partners van HumanXR. Zo werd er in opdracht van HumanXR o.a. het stadspark van Sittard, een deel van Brunssemerheide en een deel van de oude dorpskern van Elsoo Virtueel in beeld gebracht.

Klik hier voor meer informatie over HumanXR (website HumanXR)