Sint Rosa Processie in 360˚

De St.-Rosaprocessie trekt jaarlijks vanaf de St. Michielskerk op de markt in Sittard naar de St.-Rosakapel. Altijd op de laatste zondag van de maand augustus.

De Sint Rosakapel ligt boven aan de Kollenberg aan een kruispunt van vier wegen, de Kapellerweg, Kollenberg, Duustergats en Eeckerweg. De kapel kent een grote en rijke historie en een eeuwenlange traditie van processies. De kapel werd in 1675 gebouwd en is gewijd aan Rosa van Lima.
In 1668 werd St. Rosa van Lima aangeroepen om Sittard te vrijwaren van een dysenterie-epidemie. Als dank beloofde de Sittardse bevolking om ter ere van haar een kapel te bouwen op het hoogste punt van de stad en tot in lengte van dagen op de laatste zondag in augustus een processie naar deze kapel te houden. Voorts werd St. Rosa uitgeroepen tot beschermheilige van Sittard.
De kapel is tegenwoordig een rijksmonument. Meer informatie over de Sint Rosa Sittard vind u op: www.sintrosasittard.nl

De 360˚ foto is genomen op 30 augustus 2015.
Canon 5DS | Canon 8-15 Fish-Eye | 4 beelden | ISO 1000  | 1/250 | f 5.0 | Hoogte 3 meter